Βρετανία: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Delta

Βρετανία: Κυρίαρχη η μετάλλαξη Delta

ΚΟΣΜΟΣ


Παρά τον υπέρμετρο ενθουσιασμό για το πρόγραμμα εμβολιασμού και την σταδιακή άρση των περιορισμών το τελευταίο διάστημα, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως θα καθυστερήσει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη άρση όλων των μέτρων lockdown στις 21 Ιουνίου.

Οι ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή «Delta» του ιού , η μετάλλαξη που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με τον αριθμό των λοιμώξεων που αποδίδονται στη μετάλλαξη και την εισαγωγή σε νοσοκομεία – ιδιαίτερα μεταξύ των μη εμβολιασμένων και στη βορειοδυτική Αγγλία και Σκωτία.

Η κυβέρνηση Τζόνσον αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες εάν θα καθυστερήσει την άρση των όλων περιορισμών στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, που ήταν η «Ημέρα της Ελευθερίας».

Το «Βήμα 4» της άρσης των περιορισμών έχει ως στόχο να αυξήσει τους χώρους που επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά, συμπεριλαμβανομένων νυχτερινών κέντρων, και να αρθούν οι περιορισμοί σε μεγάλες εκδηλώσεις και παραστάσεις.

«Καμπανάκι» των ειδικών

Ωστόσο, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας έχουν δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε, και θα έπρεπε, να καθυστερήσει την άρση της 21ης ​​Ιουνίου, δεδομένης της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta, η οποία προκάλεσε απότομη αύξηση των λοιμώξεων.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, 38.679 άτομα έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα για την Covid-19, μια αύξηση 14,5% τις προηγούμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Οι θάνατοι παραμένουν χαμηλοί, αλλά έχουν επίσης αυξηθεί από μια χαμηλή βάση. τις τελευταίες επτά ημέρες, 72 άτομα έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης, αύξηση 29 από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε εθνικό επίπεδο, οι νοσηλείες παραμένουν διαχειρίσιμες, καθώς σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 1.000 ασθενείς με Covid, πολύ κάτω από την κορύφωση σχεδόν των 40.000 τον Ιανουάριο, αν και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία έχουν αυξηθεί στη Σκωτία και στα βορειοδυτικά της Αγγλίας.

Μια τελική απόφαση σχετικά με την καθυστέρηση της ημερομηνίας 21 Ιουνίου αναμένεται την επόμενη Δευτέρα, αλλά τώρα αναμένεται ευρέως ότι θα υπάρξει καθυστέρηση δύο έως τεσσάρων εβδομάδων για τη χαλάρωση των υπόλοιπων περιορισμών.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει εντείνει την προσπάθειά της για εμβολιασμό και περισσότερα τεστ στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη μετάλλαξη, φέρνοντας ακόμη και τον στρατό για να βοηθήσει στην παροχή επιπλέον τεστ κορωνοϊού. Η προσπάθεια εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναγνωριστεί ευρέως και είναι μια από τις ταχύτερς εμβολιαστικές εκστρατείες διεθνώς.

Μέχρι στιγμής, το 77% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου και σχεδόν το 54% έχουν λάβει δύο δόσεις. Η ηλικιακή ομάδα 25-29 έχει τώρα προτεραιότητα.

Η κκυβέρνηση «βιάζεται» για πλήρη εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, αν και οι νεότεροι άνθρωποι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό, δεδομένου ότι η ινδική μετάλλαξη (Delta) είναι κατά 40% πιο μεταδοτική. Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, δύο δόσεις εμβολίου παρέχουν προστασία.

Η μετάλλαξη γίνεται τώρα το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού αντικατέστησε μια προηγούμενη παραλλαγή, την παραλλαγή Alpha (παλαιότερα γνωστή ως στέλεχος “Κεντ”) που εντοπίστηκε στα νοτιοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *