Βρετανία: Απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

Βρετανία: Απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

ΚΟΣΜΟΣ


Έκτακτη νομοθέτηση βάσει της οποίας θα απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις θα υιοθετήσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της Βρετανίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και να ενισχύσει την πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης, την οποία οι επικριτές της έχουν χαρακτηρίσει ως πολύ χαλαρή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορις Τζονσον μέχρι στιγμής αντιστεκόταν στην πίεση να υιοθετήσει πιο αυστηρά μέτρα στα οποία έχουν προχωρήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Όμως χθες Παρασκευή ανεστάλησαν οι αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ως τις 4 Απριλίου, ενώ οι διοργανωτές ακύρωσαν άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος του Λονδίνου.

«Έχουμε προετοιμάσει έκτακτη νομοθεσία προκειμένου να δοθούν στην κυβέρνηση οι εξουσίες που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, περιλαμβανομένων των εξουσιών να απαγορεύει τις μαζικές συναθροίσεις», επεσήμανε κυβερνητική πηγή. «Θα δημοσιεύσουμε τη νομοθεσία αυτή την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων ίσως τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ενδέχεται να επηρεάσει εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Γκλάστονμπέρι και το πρωτάθλημα τένις του Γουίμπλετον.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *