Βουλγαρία: Ρίχνει τους τόνους στην σύγκρουση με τον πρόεδρο η κυβέρνηση

Βουλγαρία: Ρίχνει τους τόνους στην σύγκρουση με τον πρόεδρο η κυβέρνηση

ΚΟΣΜΟΣ


Το κυβερνών κόμμα GERB δεν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία ή να στηρίξει ενέργειες για την απομάκρυνση του Βούλγαρου Προέδρου, Ρούμεν Ράντεφ, από το προεδρικό αξίωμα, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τόμισλαβ Ντόντσεφ.

Ο ίδιος -όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας- τόνισε ότι η Βουλγαρία δεν έχει όφελος από μια θεσμική σύγκρουση και σημείωσε ότι «δεν θα επενδύσουμε στην πολιτική όξυνση που θα συμβάλλει στον διχασμό της βουλγαρικής κοινωνίας».

Εξάλλου, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB, Ντανιέλα Νταρίτκοβα, δήλωσε ότι η θεσμική κρίση στη χώρα δεν αποτελεί πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος, αναφερόμενη στο πρόσφατο διάγγελμα του Βούλγαρου Προέδρου, με το οποίο ο κ. Ράντεφ είχε ανακοινώσει πως άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Κληθείσα να σχολιάσει φήμες, βάσει των οποίων το GERB πρότεινε τη συγκρότηση συνασπισμού στο βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, η κ. Νταρίτκοβα τις διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια κίνηση εκμέρους του GERB.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Βούλγαρος Πρόεδρος, με διάγγελμά του, ανακοίνωσε ότι άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. «Αποσύρω επισήμως την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, η οποία δεν ενεργεί προς το συμφέρον των Βούλγαρων πολιτών και είναι υπεύθυνη για την οξεία πολιτική κρίση στην κοινωνία μας» είχε υπογραμμίσει ο κ. Ράντεφ, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις στη χώρα και την αντίδραση του κ. Μπορίσοφ, που δήλωσε πως το διάγγελμα του κ. Ράντεφ «διχάζει το έθνος» και αποτελεί «άμεση παρέμβαση στον διαχωρισμό των εξουσιών».

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.