Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού στην Αβινιόν

Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού στην Αβινιόν

ΚΟΣΜΟΣ


Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στη Γαλλία για την δολοφονία του αστυνομικού στην Αβινιόν στις 5 Μαΐου. Οι ύποπτοι φαίνεται να σκόπευαν να διαφύγουν στην Ισπανία, από τον αυτοκινητόδρομο Remoulins, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαράν.

Ο Ταξίαρχος Ερίκ Μασόν, δολοφονήθηκε την Τετάρτη σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά εμπόρων ναρκωτικών.

Οι ύποπτοι είναι είναι ήδη γνωστοί για τη διακίνηση ναρκωτικών. Ένα τρίτο άτομο συνελήφθη στη διαδικασία και προσδιορίστηκε ως οδηγός του οχήματος, ενώ τέταρτος ύποπτος συνελήφθη επίσης, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κ. Νταρμαράν, ο οποίος προσέθεσε πως «το έγκληματα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Χθες το απόγευμα χιλιάδες άνθρωποι, αστυνομικοί με πολιτικά ή κάτοικοι των περιχώρων πήγαν να καταθέσουν λουλούδια ή να γράψουν δυο λέξεις στο βιβλίο συλλυπητηρίων μπροστά στο πορτρέτο του οικογενειάρχη στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος της Αβινιόν.

«Τεράστια Οργή»

Εκεί βρίσκονταν συνάδελφοι του Ερίκ Μασόν, φανερά συγκλονισμένοι, αλλά όχι η οικογένειά του, η οποία γνωστοποίησε ότι έχει ανάγκη από ηρεμία αυτήν την ώρα πένθους και επιθυμεί να απέχει από πολιτικές εκδηλώσεις και μέσα ενημέρωσης.

Μέσα στο πλήθος, μια γυναίκα η οποία θέλησε να μείνει ανώνυμη συγκρατούσε με δυσκολία τα δάκριά της. “Ο γιος μου ήταν μαζί του, του κρατούσε το χέρι όταν πέθαινε. Είναι συντετριμμένος. Εγώ αισθάνομαι τεράστια οργή κατά του συστήματος αυτού. Γιατί τόσο μίσος;”, είπε η γυναίκα, μητέρα ενός από τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην ομάδα του Ερίκ Μασόν.

Μετά την κλήση τους την Τετάρτη σε πολύ γνωστό σημείο διακίνησης ναρκωτικών, στο ιστορικό κέντρο της Αβινιόν, οι αστυνομικοί της περιφερειακής μονάδας επέμβασης, μεταξύ των οποίων ο Ερίκ Μασόν, με πολιτικά, προχώρησαν σε έλεγχο μιας πελάτισσας “σε μια, όπως έμοιαζε, συναλλαγή για εμπόριο ναρκωτικών”, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φιλίπ Γκεμάς.».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro, το ΑΜΠΕ και το AFP

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *