Τ. Θεοδωρικάκος: Και εθνικός ο αγώνας για έξοδο από την κρίση

Τ. Θεοδωρικάκος: Και εθνικός ο αγώνας για έξοδο από την κρίση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Ο αγώνας για έξοδο από την κρίση είναι και αγώνας εθνικός», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τον χαιρετισμό του σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική πολιτική προτεραιότητα την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της, που είναι συναρτημένη με την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της χώρας. «Μια ανάπτυξη για όλους, σε όλα τα πεδία της οικονομίας και της κοινωνίας, και με όρους, τόσο οικονομικής μεγέθυνσης, όσο και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ανάπτυξη, όπως την οραματιζόμαστε, δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις. Σχετίζεται οργανικά με μια σειρά από απολύτως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα πεδία πολιτικής, τις οποίες ήδη δρομολογούμε, με την ισχυρή στήριξη των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ακόμη, ότι «η ανασυγκρότηση της χώρας περνά μέσα απ’ την αναγέννηση του παγκόσμιου Eλληνισμού», καθώς και «γύρω από την ενίσχυση της προσπάθειας, για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, διαμορφώνεται ο νέος πατριωτισμός που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

Εξήγησε επίσης, ότι «σε αυτήν την προσπάθεια για την αναγέννηση της Ελλάδας, επιστήμονες και ειδικά νέοι άνθρωποι, έχουν ξεχωριστή θέση και καθοριστική συμβολή».

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε για τους επόμενους μήνες, «μεταρρυθμιστική παρέμβαση» για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δήμων, των περιφερειών και του κεντρικού κράτους, «διασφαλίζοντας οριστικά την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των ΟΤΑ».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

!function (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments)
}; if (!f._fbq) f._fbq = n;
n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(window,
document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here.
fbq(‘track’, ‘PageView’);Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.