Στις ΗΠΑ το 30% των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως

Στις ΗΠΑ το 30% των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως

ΚΟΣΜΟΣ


Περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα ο κορυφαίος ομοσπονδιακός οργανισμός δημόσιας υγείας της χώρας. Ο αριθμός αυτός αποτελεί περίπου το 30% του συνολικού αριθμού των εμβολιασμών κατά της νόσου που έχουν γίνει παγκοσμίως.

Σε όλο τον κόσμο έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 343,64 εκατομμύρια δόσεις σε τουλάχιστον 144 χώρες ή εδάφη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Στις ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, περίπου 35 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, ενώ σχεδόν 66 εκατομμύρια έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των τριών εγκεκριμένων εμβολίων. Της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό, και αυτά των Moderna και Pfizer/BioNTech, τα οποία χορηγούνται σε δύο δόσεις.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί ότι 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covd-19 θα χορηγηθούν μέσα στις πρώτες 100 ημέρες από την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων στις 20 Ιανουαρίου. Το συμβολικό αυτό κατώφλι ξεπεράστηκε τελικά στο μισό του αναμενόμενου χρόνου.

Οι ΗΠΑ με πληθυσμό περίπου 330 εκατομμυρίων επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμών χορηγώντας αυτή τη στιγμή περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις καθημερινά.

Για να αυξήσει περαιτέρω το ρυθμό εμβολιασμών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέψει σε μια σειρα επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων μαιών, οδοντιάτρων και κτηνιάτρων, να εμβολιαστούν.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *