Στη Λάρνακα η ιταλική φρεγάτα «Virginio Fasan» - Συμμετείχε σε ασκήσεις με το κυπριακό ναυτικό

Στη Λάρνακα η ιταλική φρεγάτα «Virginio Fasan» – Συμμετείχε σε ασκήσεις με το κυπριακό ναυτικό

ΚΟΣΜΟΣ


Στο λιμάνι της Λάρνακας ελλιμενίστηκε από τις 8 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η φρεγάτα του ιταλικού ναυτικού «Virginio Fasan», η οποία πραγματοποιεί επιχειρήσεις περιπολίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και για διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, η φρεγάτα πραγματοποίησε κοινή στρατιωτική άσκηση με το ναυτικό της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της Ιταλικής Πρεσβείας αναφέρεται πως η παρουσία της φρεγάτας «Virginio Fasan» στην Κύπρο αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων «ναυτικής διπλωματίας» που διεξάγει το ιταλικό ναυτικό, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του διαλόγου με τις χώρες της περιοχής, με τις οποίες η Ιταλία έχει σημαντικές πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις.

Η επίσκεψη της φρεγάτας αυτής είναι η τελευταία ιταλικού πλοίου στην Κύπρο, έπειτα από μια σειρά επισκέψεων σε κυπριακά λιμάνια τους τελευταίους λίγους μήνες.

Η φρεγάτα «Virginio Fasan» υπό τον κυβερνήτη Ντανιέλε Βαϊλάτι, εντάχθηκε στο ιταλικό Ναυτικό το 2013 και αυτή τη στιγμή υπηρετεί στη βάση του ιταλικού Ναυτικού στη Λα Σπέτσια. Πρόκειται για την πρώτη φρεγάτα τύπου FREMM που ναυπηγήθηκε για λογαριασμό της Ιταλίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.