Ποιοι απεργούν την Πέμπτη - Πού και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη – Πού και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Επί ποδός, αύριο 10 Ιουνίου, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της χώρας καθώς πραγματοποιείται η πανελλαδική 24ωρη απεργία  σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εναντίον του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που επιχειρει να περάσει η κυβέρνηση. Επίσης,θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία,  Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 10πμ στα Προπύλαια όπου καλεί το ΠΑΜΕ και θα συνεχιστούν στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ

Στον Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία καλούν στις 10πμ συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10. 30πμ στα Χαυτεία.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην ακτοπλοΐα

Τα ναυτεργατικά σωματεία δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν την απεργία κανονικά παρά την   απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά ήταν ότι είναι παράνομη.

  Στους υπόλοιπους κλάδους  δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Οι συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, συμμετέχουν την Πέμπτη 10.06.2021 στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε., με αποτέλεσμα  να μην πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10.06.2021 κανένα δρομολόγιο, αλλά να υπάρξουν και τροποποιήσεις την Παρασκευή 11.06.2021, επόμενη ημέρα της απεργίας.

Οι τροποποιήσεις στο πλέγμα δρομολογίων:

Τετάρτη 09.06.2021 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

  • Τμήμα γραμμής: Αθηνών – Οινόης – Χαλκίδας – Αθηνών

Οι αμαξοστοιχίες αρ. 2534 και 2539 καταργούνται σε όλη τη διαδρομή τους.

  • Τμήμα γραμμής: Θεσσαλονίκης – Σερρών

Η αμαξοστοιχία αρ. 3632 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της.

Παρασκευή 11.06.2021 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

  • Τμήμα γραμμής Σερρών – Θεσσαλονίκης

Η αμαξοστοιχία αρ. 3631 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της.

Oι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων των καταργημένων αμαξοστοιχιών, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, μετρητοίς είτε σε μορφή κουπονιού ταξιδιού. Στους κατόχους εισιτηρίων Web γίνεται επιστροφή αντιτίμου αυτόματα.

Λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (FISO) της ΥΠΑ, από 11:00 έως 15:00 τοπική ώρα, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) από 11:30 έως 15:30 τοπική ώρα, της Πέμπτης 10ης Ιουνίου 2021, τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσε η Olympic Air.. Τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσε επίσης και η SKY express

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *