Παρέλαβε τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Παρέλαβε τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

ΚΟΣΜΟΣ


Το Μπουρούντι, μία από τις τελευταίες χώρες παγκοσμίως που δεν έχει ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού της έναντι της covid-19, παρέλαβε σήμερα τις πρώτα εμβόλιά του, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στην οικονομική πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα.

Αυτή η χώρα της ανατολικής Αφρικής παρέλαβε μια δωρεά από την Κίνα 500.000 εμβολίων Sinopharm.

«Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων», ανέφερε χθες το υπουργείο Υγείας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μαζί με την Ερυθραία και τη Βόρεια Κορέα, το Μπουρούντι ανήκε έως σήμερα στις ελάχιστες χώρες του κόσμου που δεν είχαν ξεκινήσει την εμβολιαστική εκστρατεία κατά της Covid.

Έπειτα από μήνες άρνησης της πανδημίας υπό τον πρόεδρο Πιερ Νκουρουνζίζα, που απεβίωσε στις 8 Ιουνίου του 2020 από καρδιακή ανακοπή, ο διάδοχός του Εβαρίστ Νταγισιμίγε χαρακτήρισε, λίγες εβδομάδες αργότερα, τον κορονοϊό τον «μεγαλύτερο εχθρό των πολιτών του Μπουρούντι».

Το Μπουρούντι δεν επικοινωνεί, παρά σπάνια, στοιχεία σχετικά με την πανδημία στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έστειλε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετρά 19.334 κρούσματα και 14 θανάτους.

Ο εμβολιασμός θα διεξαχθεί σε εθελοντική βάση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *