Παράταση για ένα χρόνο των ορίων ηλικίας ταξί και σχολικών λεωφορείων

Παράταση για ένα χρόνο των ορίων ηλικίας ταξί και σχολικών λεωφορείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Να υπερψηφίσουν τις  διατάξεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας,κάλεσε τους βουλευτές ο υπουργός Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, λέγοντας πως «η πλειονότητα αυτών έχει να κάνει με το σημαντικό θέμα των αστικών μεταφορών και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε  ότι «με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ που έγινε, έχουν προστεθεί 203 οχήματα στην Αθήνα και 550 οδηγοί», υπενθύμισε το πρωτοποριακό και καινοτόμο leasing των λεωφορείων και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και τις προσλήψεις που γίνονται «για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια» στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ.  

Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτές αφορούν την προμήθεια με leasing από την ΟΣΥ αστικών λεωφορείων, όπου θεσπίζονται μέτρα που καταργούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας, έτσι ώστε τα οχήματα αυτά να μπούνε στους δρόμους το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης, με δύο ακόμα διατάξεις του νομοσχεδίου, παρέχεται στον ΟΑΣΑ και στον ΟΑΣΘ, η δυνατότητα να παρεκκλίνουν των διατάξεων του ν.4412, μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τη προμήθεια ανταλλακτικών, τα συστήματα τηλεματικής και τη συλλογή κομίστρων. 

Επίσης με άλλη διάταξη προβλέπει τη παράταση για ένα μόνο έτος των ορίων ηλικίας κυκλοφορίας των οχημάτων που παρέχουν ευρύτερο συγκοινωνιακό έργο, δηλαδή, σχολικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ και ταξί.

Προβλέπονται μέτρα στήριξης των χερσαίων επιβατικών μεταφορών, όπως έγινε και στο πρώτο lock down. Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο και την επαλήθευση των οικονομικών στοιχείων των ΚΤΕΛ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία των ΚΤΕΛ.

Προβλέπεται η δυνατότητα έκτακτης επιχορήγησης του ΟΣΕ, καθώς και η δυνατότητα υπαγωγής του σε επενδυτικά προγράμματα. Προβλέπεται τέλος, η παράταση κατά ένα έτος της αναστολής είσπραξης χρεών από τον ΟΣΕ.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *