Πάνω από 100 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 100 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

ΚΟΣΜΟΣ


Για πρώτη φορά εδώ και πολλές εβδομάδες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αυστρία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ξεπέρασε τα 100, και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, η αύξηση από χθες έως σήμερα το απόγευμα στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) είχε φτάσει τα 114, με τον υπουργό Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ να διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πρόσφατα βήματα χαλάρωσης συνδέονται με αυτή την αύξηση.

Αντί αυτού, ο ίδιος παρέπεμψε σε τοπικές συστάδες κρουσμάτων στις οποίες, όπως σημείωσε, υπήρξε «γρήγορη αντίδραση» των υπηρεσιών, με τους εντοπισμούς να γίνονται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, όπου εκεί και μόνον καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα 60 νέες περιπτώσεις, που σημαίνει ποσοστό αύξησης 2,4%, τη στιγμή που σε ομοσπονδιακό επίπεδο η ημερήσια αύξηση, από χθες έως σήμερα, ήταν στο 0,6%.

Εξαιτίας αυτής της εκεί σημαντικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ ανακοίνωσε απόψε το τοπικό άμεσο κλείσιμο σχολείων σε πέντε περιοχές του κρατιδίου.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο «βήμα ανοίγματος» στην Αυστρία, που ισχύει από σήμερα, 1η Ιουλίου, και προβλέπει επιπλέον χαλαρώσεις των μέτρων στην εστίαση, στον αθλητισμό και στις εκδηλώσεις, φαίνεται να συνοδεύεται από αριθμούς που δεν είχαν καταγραφεί στη χώρα εδώ και καιρό, δηλαδή τέτοια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που ξεπερνούσε τα 100, υπήρξε μόνον τον περασμένο Απρίλιο.

Αν και αυτοί οι αριθμοί αποτελούν στιγμιαία εικόνα της κατάστασης, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν μία ελαφρά τάση αύξησης των κρουσμάτων ήδη από το Σαββατοκύριακο, αύξηση που εμφανίστηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και στον αριθμό των νοσούντων, που είναι σήμερα 677, επίσης κατά σχεδόν 100 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα, με τον έως τώρα υψηλότερο αριθμό (600) μέσα στον Ιούνιο, να έχει καταγραφεί προχθές Δευτέρα.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο, που απόψε είναι 74 και από αυτούς οι εννέα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι θάνατοι στη χώρα από κορωνοϊό έχουν φτάσει τους 680, έχουν συνολικά καταγραφεί 17.825 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν διενεργηθεί 620.866 διαγνωστικά τεστ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ επανέλαβε πως η κατάσταση της πανδημίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο μπορεί να παραμείνει σταθερή μόνον εάν υπάρχει «πολύ συνεπής» αντίδραση σε εμφανείς δημιουργίες συστάδων, και εκεί σημαντική είναι η ταχεία διαχείριση των επαφών των προσώπων, καθότι «εκεί μετρά κάθε ώρα που περνά».

Πρόκειται επίσης, κατά την άποψή του, και για την συνειδητοποίηση του κινδύνου από τον πληθυσμό, και παρόλο που «κάποιοι έχουν κουραστεί», οι βασικοί κανόνες όπως μέτρα υγιεινής και οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να τηρούνται.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.