Ο πρωθυπουργός υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής», εξέδωσε ανακοίνωση με σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κυρίως για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία. 

Τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία.

Αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους.

Η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *