Ο εσωτερικός τουρισμός νέα πηγή μολύνσεων στην Ινδία;

Ο εσωτερικός τουρισμός νέα πηγή μολύνσεων στην Ινδία;

ΚΟΣΜΟΣ


Οι αρχές στην Ινδία φοβούνται ότι η βιαστική επιστροφή των τουριστών στις ορεινές πόλεις των Ιμαλαΐων θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19. την ίδια προειδοποιούν για πιθανή επανεμφάνιση του ιού μέσα στο καλοκαίρι.

Οι Ινδοί τις τελευταίες εβδομάδες συγκεντρώθηκαν σε δημοφιλή ορεινά καταφύγια για να ξεφύγουν από την έντονη ζέστη απολαμβάνοντας, παράλληλα, την αποσυμπίεση των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα μετά από το καταστροφικό δεύτερο κύμα του ιού φέτος.

Μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών πολιτειών που εξαρτώνται από τον τουρισμό, ανοίγουν ξανά και οι τοπικές αρχές έχουν ενθαρρύνει τα εγχώρια ταξίδια με την ελπίδα να περιορίσουν το σοβαρό οικονομικό πλήγμα των εκτεταμένων lockdowns.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της υγείας οι οποίοι προειδοποιούν ότι η Ινδία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα μέσα στους επόμενους μήνες, σημειώνουν ότι τα πλήθη των τουριστών θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη βελτίωση της εικόνας της χώρας που αποκτήθηκε με σκληρό αγώνα, την ώρα μάλιστα που τμήματα της Ινδίας συνεχίζουν να καταγράφουν τα υψηλά ποσοστά θετικότητας Covid και υψηλά ποσοστά μετάδοσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας προειδοποίησε το Σάββατο για «κατάφωρη παραβίαση της κατάλληλης συμπεριφοράς»  σε τουριστικές τοποθεσίες. Ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας Covid-19 της Ινδίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι «αναδύεται ένας νέος κίνδυνος» από την τουριστική δραστηριότητα.

Στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος τον Μάιο, η Ινδία κατέγραψε περισσότερες από 400.000 μολύνσεις και 4.000 θανάτους την ημέρα, με τις εκτιμήσεις να θέλουν αυτούς τους αριθμούς να είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι, η οποία αντιμετώπισε έντονη κριτική για τον εφησυχασμό της και την αποτυχία να αποτρέψει την έξαρση, προσπάθησε να διαβεβαιώσει το κοινό ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επανεμφάνισης των κρουσμάτων.

Ενώ η ημερήσια καταμέτρηση υποχώρησε σε περίπου 40.000, τμήματα της Ινδίας μάχονται ακόμα. Η Μαχαράστρα, η πλουσιότερη πολιτεία της Ινδίας και έδρα της οικονομικής πρωτεύουσας Μουμπάι, έχει θέσει εκ νέου ορισμένα μέτρα lockdown, ενώ η νότια πολιτεία της Κεράλα έχει καταγράψει έναν αυξανόμενο αριθμό υποθέσεων.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι το ποσοστό των θετικών τεστ σε μέρη των πολιτειών, όπως η Δυτική Βεγγάλη, το Ουταρανχάλ και η Χιματσάλ Πραντές, τα οποία φιλοξενούν δημοφιλή ορεινά καταφύγια, έχουν υπερβεί το όριο του 10%.

Εικόνες από πλήθη χωρίς μάσκες σε  γραφικά σημεία και ορεινούς δρόμους με συμφόρηση έχουν προκαλέσει ανησυχίες. Η αστυνομία είπε ότι είχε επιστρέψει 2.000 αυτοκίνητα καθ ‘οδόν προς το Mussoorie, έναν τουριστικό προορισμό στο Ουταρανχάλ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Hindustan Times.

Παρόλα αυτά, η τουριστική βιομηχανία της Ινδίας πλησιάζει την καταστροφή, με τους διεθνείς τουρίστες να αποκλείονται από τη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αρκετά μέτρα ανακούφισης τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων εγγυημένων δανείων σε τουριστικούς οδηγούς και επιχειρήσεις, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *