Ντι Μάιο: Οι επενδυτές να συνεχίσουν να έρχονται στη χώρα μας

Ντι Μάιο: Οι επενδυτές να συνεχίσουν να έρχονται στη χώρα μας

ΚΟΣΜΟΣ


Στη διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στην Ιταλία. «Τα παιδιά μας πηγαίνουν κανονικά στα σχολεία στις περισσότερες περιφέρειές μας. Οι επενδυτές, κατά συνέπεια, μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται άνετα στη χώρα μας», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να δίδεται βάση σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αλλά μόνο στα επίσημα ανακοινωθέντα του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας. «Τα κρούσματα της κόκκινης ζώνης, σε πλήρη απομόνωση, αφορούν μόνο το 0,1% του πληθυσμού μας, ενώ η χώρα μας έκανε πάνω από 10.000 τεστ για τη διάγνωση του ιού», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Ντι Μάιο εξήγησε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα πληροφορεί καθημερινά τους Ευρωπαίους εταίρους της για την συνολική αντιμετώπιση της κρίσης αυτής. Υπογράμμισε ότι οι ψευδείς ειδήσεις ζημιώνουν την ιταλική οικονομία, τις εξαγωγές και τους πολίτες της Ιταλίας και στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «οι πρώτοι τρεις ασθενείς, οι οποίοι είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό στη Ρώμη στο τέλος του Ιανουαρίου, έχουν γίνει καλά». «Πρόκειται σαφώς για μια καλή είδηση», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος καταδίκασε με έμφαση τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που αφορούν χάρτινες μάσκες κι αντισηπτικά τζελ και πρόσθεσε ότι «οι υπεύθυνοι πρόκειται σίγουρα να τιμωρηθούν αυστηρά».

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας θεωρεί επίσης πως η απόφαση ορισμένων χωρών να συμβουλεύσουν τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Ιταλία στερείται βάσης.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα δήλωσε από την πλευρά του ότι «οι Ιταλοί είναι υπερήφανοι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους» και εξέφρασε την άποψη ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Σύμφωνα με τον Σπεράντσα, σύντομα θα πρέπει να συγκληθεί νέα συνάντηση των υπουργών Υγείας των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.