Μόνο με 5.000 κρούσματα ημερησίως η άρ5ση της καραντίνας

Μόνο με 5.000 κρούσματα ημερησίως η άρ5ση της καραντίνας

ΚΟΣΜΟΣ


Το όριο των 5.000 μολύνσεων Covid-19 ημερησίως, το οποίο όρισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ως προϋπόθεση για την άρση της καραντίνας, αποδεικνύεται δύσκολο να επιτευχθεί, θέτοντας την κυβέρνηση ενώπιον ενός νέου διλήμματος καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του τέλους του έτους.

Η Γαλλία «απέχει ακόμη από αυτόν τον στόχο. Θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί», παραδέχθηκε σήμερα ο γενικός διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, τονίζοντας ότι «εδώ και μερικές ημέρες το επίπεδο των ημερήσιων μολύνσεων δεν μειώνεται»..

Στασιμότητα

Μετά μια κορύφωση περισσοτέρων από 50.000 ή και 60.000 μολύνσεων κάποιες ημέρες στα τέλη Οκτωβρίου στη Γαλλία, ο ρυθμός επιβραδύνθηκε και έφτασε τις 10 έως 11.000 ημερήσιες μολύνσεις στα τέλη Νοεμβρίου. Αλλά την περασμένη εβδομάδα, η μείωση σταμάτησε, και τα κρούσματα διαμορφώθηκαν σε ένα ανώτατο όριο σχεδόν 10.000 κρουσμάτων ημερησίως, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας Υγείας.

«Καταγράφηκε στασιμότητα», εξήγησε στο δίκτυο RMC/BFM η Οντιλ Λονέ, λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Cochin στο Παρίσι και μέλος της επιτροπής εμβολίου Covid-19, που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Για τον Mίρτσα Σοφονία, λέκτορα επιδημιολογίας και εξέλιξης των μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ (νοτιοανατολικά), είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί αν η στασιμότητα των μολύνσεων οφείλεται στο άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων, στις 28 Νοεμβρίου.

Το όριο των 5.000 κρουσμάτων “δεν είναι ένας μαγικός αριθμός” αλλά το επίπεδο “όπου είναι δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία” καθώς “μπορεί να ανιχνευθούν οι αλυσίδες μόλυνσης”, εξήγησε ο επιδημιολόγος.

Ο Σαλμόν απηύθυνε «μήνυμα προειδοποίησης» όσον αφορά τις κοινωνικές επαφές κατά τη διάρκεια των γιορτών στο τέλος της χρονιάς που εγείρουν φόβο ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός μολύνσεων μέσα στις οικογένειες, όπως είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *