Μ. Βαρβιτσιώτης: Πρέπει να δράσουμε γρήγορα

Μ. Βαρβιτσιώτης: Πρέπει να δράσουμε γρήγορα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μήνυμα ότι η Ε.Ε. πρέπει να δράσει γρήγορα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης της πανδημίας και να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης θύμισε τα λόγια της Κριστίν Λαγκάρντ ότι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης πρέπει να δράσουμε γρήγορα, πρέπει να ενεργήσουμε σταθερά και η απάντησή μας να είναι ευέλικτη. «Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο. Έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη γαλλογερμανική πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως σημειώνεται, επισήμανε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόσθεσε, ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι το ποσό των 500 δισ. ευρώ δεν πρέπει να θεωρηθεί ως το ανώτατο όριο, αλλά ως η βάση πάνω στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να οικοδομήσει την πρότασή της.

Ακόμη, όσον αφορά τη μορφή της χρηματοδότησης, επανέλαβε πως αυτό πρέπει να γίνει με επιχορηγήσεις και όχι με δάνεια. Εξήγησε, μάλιστα, πως οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι τόσο αλληλένδετες μεταξύ τους, συνεπώς – όπως είπε – «τα χρήματα που δαπανώνται για τη γρήγορη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι προς όφελος όλων των χωρών και κυρίως των μεγαλυτέρων χωρών-εξαγωγέων εντός της ΕΕ».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.