Μ. Βαρβιτσιώτης: Η μάχη απέναντι στον ολοκληρωτισμό δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η μάχη απέναντι στον ολοκληρωτισμό δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ειδική μνεία στον ιστορικό εκδότη της «Βραδυνής» Τζώρτζη Αθανασιάδη έκανε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι «η μάχη απέναντι στον ολοκληρωτισμό δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά».

Μιλώντας στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, την ιθαγένεια και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο βουλευτής της Ν.Δ. θύμισε ότι «η εφημερίδα του σταμάτησε να εκδίδεται με απαγόρευση της χούντας μετά τη δημοσίευση επιστολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό και εκδόθηκε ξανά, αφού σταμάτησε για πολύ καιρό με προφανή στόχο, με το γνωστό ιστορικό πρωτοσέλιδο ‘Ε – ε – έρχεται!’».

«Αυτό το λέω, γιατί αφ’ ενός οφείλουμε να τιμούμε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει σε δύσκολους καιρούς τη δημοκρατία, αλλά και για να θυμόμαστε ότι η μάχη απέναντι στον ολοκληρωτισμό δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά. Ανήκει σε όλους τους πατριώτες δημοκράτες και πάρα πολλούς απ’ αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Τζώρτζης Αθανασιάδης, οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σε ό,τι αφορά την προσθήκη της επίμαχης τροπολογίας για τις εκλογές ο βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε πως ο μοναδικός στόχος της ρύθμισης είναι να μη χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική πλειοψηφία για τον προεκλογικό μήνα και το μήνα μετά τις εκλογές. «Δεν μας έχετε πει, όμως, αν μετά τις 15 Ιουνίου, που θα αναγκαστούν να παραιτηθούν, θα προκηρύξετε εκλογές. Θα έχετε χάσει τη δεδηλωμένη. Θα προκηρύξετε εκλογές για τις 15 Ιουλίου; Θα γκρεμιστεί και αυτό το σχέδιο του Πρωθυπουργού που ‘γαργαλιέται’ τελευταία, για να κάνει πρόωρες εκλογές και γελάσαμε όλοι μαζί του ήταν με αυτό το γαργαλητό;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Τι θα κάνετε, λοιπόν; Θα ξαναφέρετε τότε τη διάταξη ότι μπορούν να κρατούν και τις δύο θέσεις, και τη βουλευτική στο Εθνικό Κοινοβούλιο και αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ή είσαστε τόσο βέβαιοι ότι δεν θα εκλεγούν, γιατί ο κομματικός μηχανισμός σας δεν πρόκειται να εκλέξει ούτε τον κ. Δανέλλη ούτε την κ. Κουντουρά;» συνέχισε.

Αναφερόμενος στη βουλευτική τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την παράταση των συμβάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε τη μη χρήση διαθέσιμης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, αλλά την κατασπατάληση εθνικών πόρων για την παροχή υπηρεσιών στα hotspots. «Πριν από μερικές εβδομάδες -δύο εβδομάδες, δέκα μέρες- ήρθε εδώ νομοσχέδιο για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναλάβει αυτό το έργο: να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στα hotspots και στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Δεν ήρθε καμία τροπολογία. Στο κείμενο του νομοσχεδίου δεν υπάρχει κανένα άρθρο στο οποίο να αναφέρεται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει αυτή τη δράση και συνεχίζει να κάνει αυτή τη δράση. Έχει προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν ολοκληρώθηκε. Έχει χαθεί το ευρωπαϊκό κονδύλι για το 2018. Ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ. Έχει απενταχθεί. Και σήμερα ερχόμαστε και λέμε σε αυτούς που χθες το πρωί έλαβαν ένα email από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έλεγε ‘Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Γεια σας’ ότι θα παρατείνουμε για άλλους δύο μήνες τη διάρκεια της σύμβασής τους μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ», υπογράμμισε.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.