Κυβέρνηση προετοιμασίας εκλογών στη Γαλλία

Κυβέρνηση προετοιμασίας εκλογών στη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ


Τη σύνθεση της κυβέρνησής του ολοκλήρωσε σε δείπνο εργασίας που είχε με τον πρόεδρο Μακρόν ο νέος πρωθυπουργός Καστέξ. Στη συνέχεια ξάφνιασε τους πάντες με αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα του Σεν Ντενίς, γνωστό προάστιο για επανειλημμένα επεισόδια και αναταραχές.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και υπογράμμισε την πλήρη υποστήριξή του προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι περνούν βαθιά κρίση με διαδηλώσεις και πολλαπλές διαμαρτυρίες.

Έτσι ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ, παρ’ ότι επιστήθιος φίλος του Μακρόν, θεωρείται στην κορυφή της λίστας των υπουργών που ο Ζαν Καστέξ θα αλλάξει.

Δημόσιο χρέος, οικολογία και συντάξεις στο επίκεντρο

Η οικονομία, με το χρέος να κυματίζει κοντά στο 120% του ΑΕΠ, είναι το άλλο κεφάλαιο για το οποίο ο πρωθυπουργός θέλει να προχωρήσει γρήγορα. Έτσι το Σάββατο είχε αιφνιδιάσει για πρώτη φορά τους πάντες με επίσκεψη σε εργοστάσιο ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στην Εσόν, δυτικά του Παρισίου.

Το οικολογικό τσουνάμι των δημοτικών εκλογών αλλά και τα 146 μέτρα που ενέκρινε ο πρόεδρος Μακρόν από την εννιάμηνη εργασία των 150 κληρωτών για την οικολογία, περιμένουν υλοποίηση.

Το πιο δύσκολο ζήτημα βέβαια που παραμένει ανοιχτό είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, κάτι που έβαλε εκ νέου στο τραπέζι στις 3 Ιουλίου ο ίδιος ο πρόεδρος με συνέντευξή του στον επαρχιακό τύπο.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.