Κύπρος: Μηδενικά τα κρούσματα κορωνοϊού

Κύπρος: Μηδενικά τα κρούσματα κορωνοϊού

ΚΟΣΜΟΣ


Μηδενικά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με την Επιδημιολογική Ομάδα του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία της δημοσιογραφική διάσκεψη για ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Το μηδενικό αποτέλεσμα προέκυψε από ένα σύνολο 1.996 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και τακτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Όπως είπε ο κ. Κωστρίκης, οι εργαστηριακές διαγνώσεις αφορούσαν εργαζόμενους σε κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας, σε χώρους εστίασης, σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων, σε εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο και εργοτάξια καθώς και σε επαναπατρισθέντες.

Επίσης εργαστηριακές διαγνώσεις έγιναν και από ιδιωτική πρωτοβουλία, στα Γενικά Νοσοκομεία, από παραπομπές, σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και από τη διαδικασία ιχνηλάτισης.

Πρόσθεσε ότι τα συνολικά κρούσματα στην Κύπρο ανήλθαν στα 958.

Ο Λεόντιος Κωστρίκης σε αυτή την τελευταία διάσκεψη Τύπου με τα «φανταστικά», όπως είπε, αποτελέσματα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που επέδειξαν προς στην Επιδημιολογική Ομάδα.

«Ήταν μια προσπάθεια γεμάτη ένταση, αγωνία και δημιουργικότητα, ομαδικότητα, με καλές και κακές στιγμές», σημείωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας.

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγεία, Λευκωσίας, Μάριος Λοΐζου, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 4 άτομα και 3 διασωληνωμένοι στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.