Κορωνοϊός: Ένας στους εξι Αμερικανούς στις Η.Π.Α. δεν πλήρωσε το νοίκι τον Ιούνιο

Κορωνοϊός: Ένας στους εξι Αμερικανούς στις Η.Π.Α. δεν πλήρωσε το νοίκι τον Ιούνιο

ΚΟΣΜΟΣ


Ένας Αμερικανός στους έξι δεν μπόρεσε να πληρώσει το νοίκι του τον Ιούνιο λόγω της κρίσης της Covid-19, και ένας στους τρεις ανησυχεί για την πληρωμή του ενοικίου στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής, στις Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα, περίπου το 16% κ των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα μεταξύ 2 και 7 Ιουλίου σε 73,8 εκατομμύρια ενοιαστές πρώτης κατοικίας στις αμερικανικές Πολιτείες  δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να πληρώσει το νοίκι του Ιουνίου, και το 30,6% δηλώνει λίγο ή καθόλου σίγουρο για τη δυνατότητά του να πληρώσει το νοίκι του Ιουλίου.

Σχεδόν το ήμισυ των Αμερικανών είχε μείωση μισθού μετά την εφαρμογή των μαζικών μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.

Η μελέτη αυτή, που διεξάγεται κάθε εβδομάδα από τα τέλη του Μαρτίου, αναμένεται να επιτρέψει να αποτιμηθεί “ο τρόπος με τον οποίο επλήγη η ζωή των ανθρώπων από την πανδημία της Covid-19”, αναφέρει το Census Bureau στην ιστοσελίδα του.

Ορισμένα στοιχεία ελήφθησαν από ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ιδιώτες, τα υπόλοιπα με τον συνδυασμό των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τις διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Η πανδημία ήταν αιτία να χάσουν τη δουλειά τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, και 32 εκατομμύρια ήταν εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας στο τέλος του Ιουνίου, έναντι 1,6 εκατομμυρίου ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.