Κίνα: Ανοίγουν αύριο τα χρηματιστήρια - Σε ετοιμότητα η κεντρική τράπεζα

Κίνα: Ανοίγουν αύριο τα χρηματιστήρια – Σε ετοιμότητα η κεντρική τράπεζα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Την επανέναρξη των συναλλαγών στα κινεζικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα προανήγγειλαν ανώτατοι αξιωματούχοι των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας. Σε ετοιμότητα η κεντρική τράπεζα, έχοντας ήδη προαναγγείλει τη διοχέτευση ρευστότητας άνω του ενός τρισ. γιουάν. 

Σε συνέντευξη στην κρατική «People’s Daily», αναφέρεται ότι τα κινεζικά χρηματιστήρια θα ανοίξουν αύριο και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι απογευματινές συνεδριάσεις στις συναλλαγές futures θα ανασταλούν, όπως σημειώνεται στη συνέντευξη, με την εφημερίδα να επικαλείται δηλώσεις διευθυντικών στελεχών της Επιτροπής Ρύθμισης Χρεογράφων στην Κίνα(CSRC).

Tην ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σχέδια για τη διοχέτευση ρευστότητας 1,2 τρισ. γιουάν(173,8 δισ.δολάρια) στις αγορές τη Δευτέρα, προσφέροντας στήριγμα στην έναρξη των συνεδριάσεων και καθώς η οικονομία της χώρας δοκιμάζεται από την επιδημία του κοροναϊού. 

Οι αρχές του Πεκίνου έχουν δεσμευθεί να χρησιμοποιήσουν διάφορα εργαλεία νομισματικής πολιτικής για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και τη στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την επιδημία. 

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα στις κινεζικές αγορές αύριο, έπειτα από την παράταση των αργιών για το Νέο Σεληνιακό Έτος. Οι αγορές μετοχών, συναλλάγματος και ομολόγων της Κίνας παρέμεναν κλειστές από τις 23 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.