Και οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφή των περιουσιών τους

Και οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφή των περιουσιών τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Αφού είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου, είναι να προβληματίζεται κανείς γιατί, ως βορράς και ως νότος, αυτά τα μέρη με όλη αυτή την ομορφιά κρατήθηκαν μακριά από τον κόσμο» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας επίσης ότι και οι ελληνοκύπριοι γείτονές μας μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις περιουσίες τους στο Βαρώσι και, αφού γίνει αυτό, «το θέμα εδώ θα λυθεί».

H επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει ότι «είπαμε να κάνουμε ένα βήμα, να διανύσουμε μια απόσταση, γιατί η διεθνής κοινότητα ποτέ δεν έλαβε υπόψην στον δίκαιο διαμοιρασμό το ψευδοκράτος». Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι μετά το δημοψήφισμα του 2004, και παρά τις προειδοποιήσεις, η ΕΕ έκανε μέλη της τη «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – και άφησε τη «βόρεια Κύπρο» στην απομόνωση.

Μια νέα διαδικασία ξεκίνησε πλέον με ταχύτητα, με την εργασία που έχει γίνει στο Βαρώσι, πρόθεσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της περιοχής εδώ «και περιμένουν την ημέρα που θα τους συναντήσουν».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για διευθέτηση των περιουσιών μέσω της επιτροπής ακίνητης περιουσίας.

Η επίσκεψη Ερντογάν ολοκληρώθηκε στο νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ερντογάν και Τατάρ, μαζί με τη συνοδεία του τούρκου προέδρου και τον πρόεδρο του ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετέβησαν γύρω στις 16:30 και υπό δυνατή βροχή στην περιφραγμένη πόλη κοντά στο συγκρότημα διαμερισμάτων Σερενίσιμα, στη Λεωφόρο Κένεντι, στο παραλιακό μέτωπο του Βαρωσιού. Ακολούθησε γεύμα και δηλώσεις των δύο ανδρών. Κατόπιν, ο τούρκος πρόεδρος αποχώρησε με το ίδιο όχημα που μετέφερε και τον Ε. Τατάρ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *