ΗΠΑ: Νέα καταγγελία για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Νέα καταγγελία για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

ΚΟΣΜΟΣ


Σε νέα καταγγελία περί ρωσικής παρέμβασης, αυτή τη φορά στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο την αμφισβήτηση της ακεραιότητας της ψηφοφορίας και την ενίσχυση της επανεκλογής του  προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προέβησαν υπάλληλοι των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος των Μυστικών Υπηρεσιών, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοι του Τραμπ στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής – τον έλεγχο της οποίας έχουν οι Δημοκρατικοί – εξέτασαν την αξιολόγηση που παρουσίασαν αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίστηκαν με τη διάθεση «να ανακρίνουν».

Οι υπάλληλοι των Μυστικών Υπηρεσιών προειδοποίησαν την επιτροπή στη διαβαθμισμένη ενημέρωση ότι η Ρωσία επεξεργάζεται – κυρίως στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – πώς να θέσει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα της ψηφοφορίας στις 3 Νοεμβρίου και παράλληλα πώς να ενισχύσει την επανεκλογή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Επισήμως, από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών της Επιτροπής δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο. Σύμφωνα με τους «New York Times» ωστόσο, μια μέρα μετά την ενημέρωση, ο ίδιος ο Τραμπ επέπληξε τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζόζεφ Μαγκουάιρ, επειδή επέτρεψε στους υπαλλήλους του να εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής.

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αντικατέστησε τον Μαγκουάιερ σε ενεργή βάση με τον πιστό του Ρίτσαρντ Γκρένελ, ο οποίος είναι πρεσβευτής στη Γερμανία από το 2018.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.