Ιλβα Γιόχανσον: Μετά το Πάσχα η πρόταση Κομισιόν για το ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλβα Γιόχανσον: Μετά το Πάσχα η πρόταση Κομισιόν για το ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μετά το Πάσχα θα παρουσιαστεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νεο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου, όπως επισήμανε η επίτροπος Ίλβα Γιοχανσον, μιλώντας πριν από λίγο στους 220 νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου.

«Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση να βρούμε κοινό έδαφος για μία νέα πρόταση και φυσικά αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί τα κράτη-μέλη έχουν πολύ διαφορετικές πραγματικότητες, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετική πολιτική οπτική σε αυτό», ανέφερε, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξη ότι η πρόταση που θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα «δεν θα γίνει αγαπητή από όλους, αλλά θα γίνει αποδεκτή».

Η κ. Γιόχανσον σημείωσε ότι το γεγονός πως τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου στο παρελθόν «είναι πρόβλημα, γιατί είναι αδύνατο για τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν τη μετανάστευση και το άσυλο» και τόνισε ότι «πρέπει να το κάνουμε αυτό μαζί και να έχουμε κοινές πολιτικές και αλληλεγγύη». «Η μετανάστευση είναι μία κανονικότητα, ήταν πάντα εκεί και θα είναι πάντα εκεί. Η αποστολή μας είναι να διαχειριστούμε τη μετανάστευση με έναν μεθοδικό τρόπο ώστε και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να υπερασπιστούμε τις αξίες, να δώσουμε κατάλυμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας», πρόσθεσε η ίδια.

«Ελπίζω πως σύντομα θα εργαστείτε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου», κατέληξε απευθυνόμενη στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.