Ιατρικό Αθηνών: Στο ΕΣΥ το Ιατρικό Περιστερίου, ήτοι προσφορά 3 εκατ. ευρώ

Ιατρικό Αθηνών: Στο ΕΣΥ το Ιατρικό Περιστερίου, ήτοι προσφορά 3 εκατ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο υπουργείο Υγείας μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα από σήμερα μέχρι την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), είναι να συμβάλλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Περιστερίου αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες (κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια), έξι κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), τέσσερις χειρουργικές αίθουσες, είναι εξοπλισμένο με βιοιατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς, διαθέτει όλες τις ειδικότητες και είναι πιστοποιημένη κατά  ISΟ 9001:2005. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών του, απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης και συνεργάζεται με επιπλέον 200 καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατ. ευρώ και αποτελεί κοινωνική προσφορά του ομίλου.

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ανέφερε σχετικά ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εδώ και 36 χρόνια, βρίσκεται πάντα δίπλα στην ελληνική κοινωνία, σε δοκιμαζόμενες και ευπαθείς ομάδες. Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, θεωρεί ευθύνη να συνεισφέρει ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια.

Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σημείωσε ότι ως ηγέτης του κλάδου και μοναδικός ελληνικών συμφερόντων Όμιλος υγείας στη χώρα, στέκεται δίπλα στους πολίτες, αλλά και στο ελληνικό κράτος λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του, που έθεσε, από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο Γεώργιος Αποστολόπουλος.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.