Γερμανία: Κλειστά έως τις 19 Απριλίου τα σχολεία στη Βαυαρία

Γερμανία: Κλειστά έως τις 19 Απριλίου τα σχολεία στη Βαυαρία

ΚΟΣΜΟΣ


Κλειστά έως και  το τέλος των διακοπών του Πάσχα, στις 19 Απριλίου, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στη Βαυαρία, αναφέρει η «Süddeutsche Zeitung».

Επί πέντε εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν ούτε σχολεία ούτε παιδικοί σταθμοί, ενώ θα οργανωθούν μονάδες έκτακτης φροντίδας για ελάχιστες περιπτώσεις, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. 

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορεύσει τις επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία και θα απαγορευτούν οι συγκετρώσεις άνω των 100 ατόμων, εάν δεν είναι απολύτως αναγκαίες.  

Στη Γερμανία, η οποία μετά την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, η κυβέρνηση δεν έχει καταφύγει σε τέτοια δραστικά μέτρα – ακόμα. Ωστόσο, βάσει παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη από την Ipsos, το 62% των Γερμανών δήλωνε ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα υποστηρίξει μέτρα απομόνωσης, εάν κριθεί απαραίτητο.

Στη Γερμανία καταγράφονται σήμερα περισσότερα από 2.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έξι θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την Τετάρτη την πεποίθησή της ότι η Γερμανία δεν χρειάζεται σχέδιο τόνωσης της οικονομίας, παρά μόνο ενέσεις ρευστότητας, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να προσβληθεί το 60% – 70% του γερμανικού πληθυσμού.

naftemporiki.gr

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.