Δ. Κουτσούμπας: Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί

Δ. Κουτσούμπας: Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μήνυμα πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή προσάρμοσε τη λειτουργία και δράση των Κομματικών Οργανώσεων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης, απαιτώντας ταυτόχρονα να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, έστειλε ο γ.γ. της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, ανέφερε ότι «το περιεχόμενο της παρέμβασης του Κόμματός μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποτυπώνεται εύστοχα με το σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το αστικό κράτος, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί τους ξεδίπλωσαν μια μεγάλη προπαγανδιστική ιδεολογική – πολιτική επίθεση ενάντια στο Κόμμα μας και το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, με αφορμή τις μεγάλες εκδηλώσεις για την 1η του Μάη» και υπογράμμισε «αυτό που τους ενόχλησε και τους ανησύχησε, για να εξαπολύσουν όλο τον αντικομουνιστικό οχετό, είναι ο συμβολισμός των εκδηλώσεων».

Όπως εξήγησε, «τους ενοχλεί η απειθαρχία στη αδικία και εκμετάλλευση, τους ενόχλησε και ανησύχησε η πειθαρχία των εργαζομένων στην τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, στην οποία κάλεσαν οι κομμουνιστές, τα μαζικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

«Το στοιχείο της απειθαρχίας, της ανυπακοής, της συνέχισης του αγώνα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε σταθερά, με βάση το πρόγραμμά μας και την στρατηγική μας στόχευση, όλα τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα. Το στοιχείο της πειθαρχίας, αναδεικνύει τον πρωτοπόρο ρόλο που πρέπει και μπορεί να παίξει μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα ως ηγέτης της τάξης, το μοναδικό Κόμμα που μπορεί να στηριχτεί στα επιστημονικά δεδομένα, να μπει επικεφαλής στον αγώνα, στην κοινωνική συμμαχία, να πάει την υπόθεση μέχρι την οριστική νίκη των εργαζομένων όλης της Ευρώπης, απέναντι στην δικτατορία των μονοπωλίων, να οδηγήσει τους λαούς σε μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «είναι στο χέρι μας να σπάσουμε το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και μεγάλη εργοδοσία, να διεκδικήσουμε μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, να απαιτήσουμε την ακύρωση των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και των βλαπτικών μεταβολών που προηγήθηκαν», προσθέτοντας «δεν νομιμοποιούμε μέτρα που παίρνονται επ’ αφορμή της επιδημίας, με στόχο όμως να μονιμοποιηθούν, όπως αυτά που αφορούν στην περαιτέρω “ευελιξία” της εργασίας».

Επισημαίνοντας ότι συνολικά η ζωή του λαού είναι ασυμβίβαστη με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής υπογράμμισε «ή θα επιβληθούν λύσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες του λαού ή ο λαός θα ζει σε άθλιες συνθήκες, θα πληρώνει συνεχώς από το υστέρημά του, για να θησαυρίζουν οι λίγοι κι εκλεκτοί του κεφαλαίου».

Αναφέρθηκε στις διεργασίες και στους ανταγωνισμούς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αποτελεσματικότερη στήριξη της πληττόμενης καπιταλιστικής οικονομίας και υπενθύμισε τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τον κίνδυνο νέας κρίσης.

Σημείωσε την συμφωνία όλων των αστικών δυνάμεων, παρά τις διαφορές τους, για την ανάγκη επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής από τα αστικά κράτη και τις συμμαχίες τους, όπως η ΕΕ, για τη στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου έναντι των ανταγωνιστών του.

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η απάτη της “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης” καθώς, η ΕΕ και η ευρωζώνη είναι από τη φύση τους συμμαχίες ανταγωνιζόμενων μεταξύ τους κρατών και οικονομιών που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, “δείχνουν τα δόντια τους” τόσο ανάμεσά τους, όσο και κυρίως απέναντι στους λαούς» είπε προσθέτοντας πως «το μείγμα αστικής διαχείρισης, που επιλέγεται κάθε φορά, δεν καθορίζεται από τις ιδιαίτερες πολιτικές απόψεις κάθε ξεχωριστής αστικής κυβέρνησης, αλλά από τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, σε μια δεδομένη στιγμή».

 «Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια τα μνημόνια και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που παραμένουν σε ισχύ, οι ίδιοι θα κληθούν να πληρώσουν και τα νέα δάνεια και ελλείμματα που θα δημιουργηθούν, με νέα μέτρα που ήδη δοκιμάζονται στον “υγειονομικό” πειραματικό σωλήνα, με αφορμή την πανδημία», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει τα σημαντικά αιτήματα των ταξικών συνδικάτων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων πόλης και υπαίθρου, καλλιτεχνών, φοιτητών και μαθητών και προβάλλει συγκεκριμένα και επεξεργασμένα αιτήματα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και των μεταναστών και προσφύγων, που βρέθηκαν στη χώρα μας και είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας οργάνωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης και διεκδίκησης σημειώνοντας ότι «είναι βασικός όρος προετοιμασίας της λαϊκής αντεπίθεσης, καλλιέργειας κλίματος ετοιμότητας, συσπείρωσης, πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας με μπροστάρη την εργατική τάξη».

«Ο κορωνοϊός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει, όπως πέρασαν κι άλλες στο παρελθόν, ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα, μέχρι οι λαοί να αποφασίσουν να βγουν στο προσκήνιο των εξελίξεων», είπε.

«Το σημερινό σύστημα μπορεί μόνο να ανατραπεί και να αντικατασταθεί από ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό» τόνισε, προσθέτοντας ότι η καθημερινή τακτική και πρακτική των κομμουνιστών πρέπει να υποτάσσεται σε αυτό το καθήκον, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες και το συσχετισμό δυνάμεων, «αλλά χωρίς να υποχωρούμε σε αυτά, αλλοιώνοντας την στρατηγική μας στόχευση».

«Ο διεθνισμός, η εργατική, κομμουνιστική αλληλεγγύη και δράση, είναι αυτά που πρέπει να μας συνοδεύουν σε κάθε βήμα μας, όπως μέχρι σήμερα, αλλά με πιο γρήγορους βηματισμούς που θα φτάνουν σε ρεαλιστικά μικρά ίσως άλματα στο παρόν, που θα προετοιμάζουν όμως το μεγάλο άλμα στο μέλλον, για τους λαούς των χωρών μας, για όλη την Ευρώπη, για όλο τον κόσμο», κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.