Ανδ. Ξανθός: Ώρα για ουσιαστική και μόνιμη επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ

Ανδ. Ξανθός: Ώρα για ουσιαστική και μόνιμη επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τώρα είναι η ώρα ουσιαστικής και μόνιμης επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την επιχειρησιακή ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης το προσωπικό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να αναλάβει υπηρεσία άμεσα και αυτές οι προσλήψεις να συνοδευτούν από προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Ξανθός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης και ορθολογικής κατανομής εξοπλισμού ατομικής προστασίας στο προσωπικό του ΕΣΥ, αίτημα το οποίο επανέρχεται με αγωνία τις τελευταίες μέρες από όλες τις εκπροσωπήσεις των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,

Επισήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ όλης της χώρας, είτε πρόκειται για αδρανείς κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, είτε για κλίνες ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων, είτε για κλίνες του ιδιωτικού τομέα. Επέμεινε στην ανάγκη ενσωμάτωσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως σημαντικού «φίλτρου» ανάσχεση της ροής περιστατικών προς τα νοσοκομεία,

Ανέδειξε παράλληλα το «σημαντικό κενό ειδικά αυτήν την περίοδο στην φροντίδα χρόνιων ασθενών», που καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, με την αξιοποίηση δομών της ΠΦΥ (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας) σε συνεργασία με υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρόνοιας.

Εξέφρασε τέλος την εμπιστοσύνη του «στην επάρκεια και την αφοσίωση της ομάδας ειδικών επιστημόνων- επιδημιολόγων» που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας και έχει την επιστημονική ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.