Αύξηση 1.000% στους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ, 600% στα πρόστιμα

Αύξηση 1.000% στους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ, 600% στα πρόστιμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αύξηση των ελέγχων κατά 1.000% και των προστίμων κατά 600% επιτεύχθηκε από τη δράση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την παράδοση, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, δύο μισθωμένων αυτοκίνητων που θα συμβάλουν στη μάχη κατά του παρεμπορίου.

Η παράδοση των δύο οχημάτων, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, έγινε από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έξω από το κτήριο της γενικής γραμματείας, στην πλατεία Κάνιγγος.

Μετά την τελετή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, προχωρήσαμε σε άμεσες ενέργειες για την πάταξη του παράνομου εμπορίου. Προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου και ιδρύσαμε τη ΔΙΜΕΑ. Έναν χρόνο μετά την ίδρυση της ΔΙΜΕΑ, λίγο λιγότερο για την ακρίβεια καθώς ψηφίσαμε τον Νόμο πέρυσι τον Ιούνιο, όλοι καταλαβαίνουν και δια γυμνού οφθαλμού την τεράστια πρόοδο που έχει γίνει. Έχουμε αύξηση στους ελέγχους 1.000% και στα πρόστιμα 600%. Έχουμε πιάσει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα προϊόντα. Και ήδη η εικόνα στους δρόμους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτό που βλέπαμε πριν από δύο χρόνια παντού στα πεζοδρόμια να πωλούνται παράνομα προϊόντα, σήμερα έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Και αν κάπου συμβαίνει, παρεμβαίνει αμέσως η ΔΙΜΕΑ… Κάναμε πράξη μία από τις βασικές μας προεκλογικές υποσχέσεις… Και σήμερα, η βοήθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου είναι σημαντική. Έτσι θα δουλέψουμε μαζί, κράτος και επιχειρηματικός κόσμος, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και με καλή διάθεση όλα θα τα επιλύσουμε» είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι «τα Επιμελητήρια είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Η προσπάθειά μας είναι, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης, να χτυπήσουμε το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο, που είναι η πιο σκληρή μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις.

Τώρα που ξεκινάμε μια καινούρια ημέρα που ανοίγουν οι επιχειρήσεις, θέλουμε για μία ακόμη φορά να πούμε ότι πρέπει η επιχειρηματικότητα να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί στο κέντρο της Αθήνας να υπάρχουν πάγκοι με λαθραία προϊόντα ή παρεμπόριο… Μέσα από αυτό τις προσπάθειες μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να εκλείψει ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί τη χώρα και τις επιχειρήσεις τα τελευταία 30 χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που υπέγραψαν στις 9 Απριλίου 2021 ο κ. Χατζηθεοδοσίου και γ.γ. Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης. Στόχος του Μνημονίου είναι η καταπολέμηση της παράνομης παραγωγής καθώς και εισαγωγής και πώλησης παραποιημένων/απομιμητικών προϊόντων.

Πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης – Τι γίνεται με τη μουσική

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσει η πλατφόρμα. Χθες οι συνεργάτες μου είχαν στις Βρυξέλες συζήτηση με την Κομισιόν για το νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάσσεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμά μας έχει λάβει τεράστιας αποδοχής από τις Βρυξέλλες και θα είμαστε από τις πρώτες χώρες, αν όχι η πρώτη, που θα λάβει την έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ, νωρίτερα από κάθε άλλη προηγούμενη περίοδο.

Αν σε αυτό συνυπολογίσετε ότι έχουμε πετύχει να ανεβούμε στην πρώτη θέση απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων του τρέχοντος ΕΣΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία μας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και τρέχουμε το νέο ΕΣΠΑ με ταχύτητα μεγαλύτερη κάθε άλλου κράτους, αυτό δείχνει πόσο καλή συνεργασία έχουμε και με τις Βρυξέλλες και πόσο αποτελεσματικοί είμαστε».

Για τη μουσική στην εστίαση, ο υπουργός είπε: «Και εμένα μου αρέσει η μουσική όταν πηγαίνω να φάω. Θα κάνουμε μία εβδομάδα υπομονή. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο με την πανδημία. Υποχωρεί, αλλά πολύ αργά. Ανοίγουμε σιγά – σιγά την οικονομία μας. Αυτό ενέχει κάποιους κινδύνους. Θα δώσουμε λίγες ημέρες περιθώριο να πέσει λίγο παρακάτω, να γίνουν και τα εμβόλια για να έχουμε όλοι μας ασφάλεια. Για μία εβδομάδα θα κάνουμε υπομονή».

Από την πλευρά του ο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΕΑ, Γιώργος Καββαθάς, σχολίασε: «Πραγματικά χθες δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από τον κλάδο της εστίασης λόγω της απαγόρευσης της μουσικής. Θεωρώ ότι ο υπουργός θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα για το άνοιγμα της εστίασης, να ξεπεράσουμε ακόμα και αυτή την εβδομάδα το πρόβλημα της μουσικής και να λειτουργήσουμε πειθαρχημένα και ουσιαστικά.

Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα. Εάν θέλουμε να ανοίξει η οικονομία, θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να δώσουμε όλοι. Εγώ θεωρώ ότι όλα τα εμβόλια μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Προσωπικά έκανα AstraZeneca» είπε.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *